Укупно приказа странице

сриједа, 18. мај 2011.

iPhone Tuning by MONTEiPhone

Poznato je da iPhone koji nije JB-ovan nakon određenog vremena postane dosadan i da nam ne pruža ni djelić mogućnosti kao iPhone na kojem je odrađen JB. Ovo oko JB se ne odnosi na one osobe koje su sklone kupovini Aplikacija.

U ovom postu ću prezentovati šta bi to, po meni, svaki iPhone trebao da ima. 

Pa da počnemo:
  • Svaki iPhone bi kao prvo trebao da bude JB-ovan. Zašto? Zbog krekovanih aplikacija koje, za razliku od korisnika kojima telefon nije JB-ovan mi nalazimo za džabe. Nakon JB na našem ekranu dobijamo ikonicu Cydia.
  • Korisnici koji posjećuju forume imaju opciju da instaliraju aplikaciju za lakše i preglednije kretanje po forumima. Njeno ime je Tapatalk. Na AppStoreu se plaća, dok se krekovana aplikacija može naći besplatno na sajtu http://apptrackr.org/
  • Sa AppStorea je moguće, bespatno, instalirati sljedeće korisne aplikacije: Facebook, Skype, Messenger, Zynga Poker, Tweeter, Viber... Sve ovo su aplikacije bez kojih ni jedan iPhone ne bi trebao da bude. Većini aplikacija sam naziv kazuje namjenu, osim posljednjoj. Viber je aplikacija koja nam omogućava pozive iPhone to iPhone, s' tim što se ti pozivi tarifiraju po protoku u kilobajtima. Mnogi stručnjaci ovo smatraju budućnošću mobilne telefonije.
  • Sljedeća jako zanimljiva i korisna aplikacija jeste Shazam. Njena namjena je sljedeća: Sjedite u kafiću, slušate neku pjesmu koja vam se sviđa, ali ne znate o kojoj pjesmi je riječ. Upalite pomenutu aplikaciju, prinesete iPhone zvuku, on registruje zvuk, šalje informaciju ka bazi podataka i vi dobijate povratnu informaciju o kojoj pjesmi se radi. ;)
  • Naravno, treba iskoristiti mogućnost iPhona i pod obavezno staviti neku od navigacija. Predložio bih iGo My way. Mada ima i drugih jako dobrih, ako ne i boljih.
  • Jako korisna aplikacija jeste i Runtastic
  • Trebalo bi instalirati i neke aplikacije za obradu slika, predložio bih: PS Express, OldPhotoPro, iFaceBox, PhotoEffect... Ko je sklon pretraživanju, naići će na još mnoge zanimljive.
  • Za osobe koje žele da po neke djelove svog iPhona drže u tajnosti, predložio bih da instaliraju iProtect, može se naći besplatno u full verziji. Pomoću ove aplikacije je moguće svaku aplikaciju staviti pod ključ.
  • Za one koji žele da određene brojeve spriječe da ih kontaktiraju, tu je iBlackList.


Za sada toliko. Ubrzo stiže i  drugi dio posta ''iPhone Tuning2 by MONTEiPhone''. Sa ništa manje bitnim aplikacija i dodacima za vaš iPhone.

1 коментар: